Zubni implantati

Zubni implantati

Zubni implantatat je vještački korijen zuba (sidro) koji se postavlja u viličnu kost i ima funkciju nosača buduče krunice, mosta ili zubne proteze.Mogu biti napravljeni od titanijuma ili cirkona u zavisnosti od mjesta gdje se postavljaju.

screenshot_6

 

Da li ste vi kandidat za implantate?

Idealni kandidati za implantate su pacijenti dobrog zdravlja.Adekvatna količina kosti u vilicama je neophodna za stabilnost implantata.Zdravo zubno tkivo bez prisustva upalnog procesa su dobri preduslovi ugradnje implantata.

PROCEDURA UGRADNJE ZUBNOG IMPLANTATA

Ugradnja implantata se tipično zasniva na dvije posjete ordinaciji.U prvoj posjeti postavlja se implantat u kost vilice uz dodatak lokalnog anestetika.

U toku procesa zarastanja koji traje 4-6 mjeseci implantat se na prirodan nacin veze sa okolnom kosti formirajuci čvrstu vezu.Nakon sto je period srastanja implantata za kost zavrsen ,pacijent je spreman za drugu posjetu u kojoj se  implantat  povezuje sa krunicom, mostom ili zubnom protezom stvarajuci tako izdržljivu i potpuno funkcionalnu cjelinu.Prije ove posjete potrebno je uzeti otisak da bi se napravila protetska restauracija

U našoj ordinaciji se vrši ugradnja slijedečih implantata:

Implant Direct

123

Bredent Blue sky

1234

Straumann

1245

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.