Ugradnja zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata

Zubni implantati su nadomjesci od titana, biokompatibilnog materijala, koji se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači protetskog nadomjeska. Sastoji se od dijela unutar čeljusne kosti i dijela koji viri van iz nje na koji se nanosi kruna, most ili odvojiva protetska nadoknada omogućavajući tako sigurnu i dugovječnu fiksaciju.

Gubitak zubi je česta pojava: 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a 80% populacije nedostaje barem jedan zub. Kako neki od tradicionalnih načina rekonstrukcije nedostajućih zuba podrazumijevaju brušenje preostalih zdravih zuba, tako je implantat često najoptimalnija terapija.

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata. Ne preporučuju se u slučaju različitih bolesti kao uznapredovale osteporoze, nekontroliranog dijabetesa i nekih ozbiljnih kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza, itd.. U slučaju da je nedovoljno koštane mase moguće ju je obnoviti prije ugradnje implantata.

Razmislite, zašto brusiti zdrave zube da bi se načinio most, kada nedostajući zub možete nadomjestiti implantatom, bez diranja susjednih zuba?

Implantologija vam može vratiti izgubljeno samopouzdanje, osigurati pravilnu i kvalitetnu ishranu.

Implantati vam vraćaju punu kvalitetu življenja i siguran osmijeh!

Leave a Reply

Your email address will not be published.